banner
  RSI in het nieuws

Bron: nu.nl
Datum: 28-8-2006

Beroepsziekte kost werkgevers miljoenen

AMSTERDAM - Werkgevers hebben de afgelopen vijf jaar enkele miljoenen euro's moeten betalen aan slachtoffers van allerlei beroepsziekten. Dat stelt het Algemeen Dagblad maandag na eigen onderzoek. Werknemers met ziekten als rsi, gehoorbeschadiging of de schildersziekte stellen volgens de krant werkgevers steeds vaker verantwoordelijk.

De FNV heeft sinds 2000, toen het Bureau Beroepsziekten werd geopend, voor 232 mensen een schadevergoeding behaald. Het bureau helpt mensen met een beroepsziekte om de geleden financiële schade te verhalen.

De verwachting is dat het aantal claims de komende tijd sterk toeneemt. Dat stellen de FNV, het Verbond van Verzekeraars en de Vereniging voor Letselschade Advocaten in de krant. Mensen hebben volgens Bureau Beroepsziekten-directeur Jan Warning weer een reden om hun oud-werkgever aansprakelijk te stellen. "Vroeger kreeg iedereen in de WAO zeventig procent van het laatstverdiende loon. De opvolger van de WAO, de WIA, is veel minder uitgebreid." Hierdoor komen mensen volgens Warning eerder in de veel lagere WW.