banner
  RSI in het nieuws

Bron: nu.nl
Datum: 29-5-2007

Veel stress onder personeel hogescholen

DEN HAAG - Een kwart van de hogescholen doet te weinig tegen werkstress en de gevaren van RSI door werk met computers. Dat heeft de Arbeidsinspectie dinsdag gezegd op basis van een aantal inspecties.

Volgens de dienst doen de hogescholen het wel beter dan enkele jaren geleden. Volgens de Arbeidsinspectie loopt een op de zes werknemers bij hogescholen door stress meer kans op klachten met de gezondheid. Naast een combinatie van inspannend en veel werk met veel contacten, overwerk en beperkte carrièremogelijkheden noemt de Arbeidsinspectie ook de vele vernieuwingen in het onderwijs als stressfactor.

Muisarm
Verder krijgt een derde van het personeel te weinig voorlichting over het voorkomen van RSI, ook wel muisarm genoemd. "De gezondheidsrisico's voor werknemers zijn de afgelopen jaren wel verminderd", aldus de dienst.

De Arbeidsinspectie constateert dat hogescholen veel hebben geïnvesteerd in goede stoelen, bureaus en computers. Wel pakken bijvoorbeeld universiteiten RSI beter aan, stelt de inspectie.