banner
  Profiel

Monique Rappa (1963) heeft in juli 2004 DeMove Coaching opgericht te Amstelveen. De expertise van DeMove Coaching omvat stressmanagement en coaching, met als doel het beste in u naar boven te halen en u te helpen in balans te komen en te blijven.
De ondersteuning van DeMove Coaching krijgt op een professionele manier vorm in trainingen en individuele begeleiding en zorgt ervoor dat u met plezier vooruit blijft gaan.

"In mijn arbeidsverleden heb ik als directie assistente gewerkt voor profit en non-profit organisaties. Steeds vaker fungeerde ik als klankbord voor collega’s die kampten met hoge werkdruk. Ik ontdekte dat ik mensen in beweging kon krijgen of kon helpen een beslissing te nemen, door een luisterend oor te bieden en mensen actief te ondersteunen."

"Omdat ik sterk de behoefte had om op een coachende manier met mensen te werken heb ik een carrièreswitch gemaakt en diverse opleidingen gevolgd tot trainer loopbaancoach / reïntegratie deskundige. Daarna ben ik als adviseur Werk en Inkomen voor het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) gaan werken. Binnen deze functie kreeg ik echter te maken met hoge werkdruk en veel agressie. Een gewelddadig incident was de druppel die de emmer deed overlopen en uiteindelijk belandde ik met een posttraumatische stress-stoornis en burn out thuis."

"Niet alleen heb ik te lang onder hoge werkdruk gewerkt ook kreeg ik in die tijd te maken met ernstige RSI-klachten. Ik bleek jarenlang mijn grenzen steeds opnieuw te hebben verlegd en negeerde voortdurend de sterke signalen van mijn lichaam."

"In de tussentijd raakte ik al mijn ‘zekerheden’ kwijt en ik eindigde in de WW / WAO. Bij het CWI zat ik nu letterlijk aan de

andere kant van de tafel. Deze hele ervaring heeft mijn leven ingrijpend veranderd."

"Door een tekort aan informatie tijdens mijn herstel ben ik me gaan verdiepen in de mogelijke oorzaken van mijn klachten. Ik besloot de opleiding ‘Stress Consultant’ te volgen."

"Deze opleiding gaf me inzicht in mijn ‘oude’ leefwijze en de gevolgen voor mij. De studie leerde me om te gaan met mijn burn out en RSI-klachten. Ook leerde het me zaken uit het verleden achter me te laten en een plek te geven Het gaf me weer ruimte en energie om me te concentreren op wat ik wilde op arbeidsgebied."

"Door de eindopdracht ‘RSI en Stress’ zag ik in dat ik roofbouw op mijn lichaam pleegde door perfectionisme, behoefte aan controle en belangen van anderen boven mijn eigen belang - gezondheid - te plaatsen."

"De opleiding tot Stress Consultant sloot goed aan bij mijn opleidingen en (levens)ervaring. Naast de cognitieve interventie(s) kan ik mij ook richten op de lichamelijke componenten van stress. Wat mij de gelegenheid biedt om op holistische wijze te werken."